- ”Arlechino moare?”, de Nikolai Evreinov, Teatrul Bulandra;
- ”The Bach Files”, de Alexandru Darie, Teatrul Bulandra;
- ”Pescărușul”, de A. P. Cehov, Teatrul Bulandra;
- ”Oscar și Tanti Roz”, după Eric-Emmanuel Schmitt, Teatrul Bulandra;
- ”Cea mai puternică”, de August Strindberg, Teatrul de Comedie;
- ”Ce caut eu aici?”, de Lolita Pille, Godot Cafe-Teatru;
- ”Omul care mânca lumea”, de Nis-Momme Stockmann, Teatrul de Artă.
- ”Hamlet și noi”, de W. Shakespeare.
- ”Coriolan”, de W. Shakespeare, în regia lui Alexandru Darie, Teatru Bulandra – în repetiți.
- ”Gulliver”, Opera Comică pentru copii – în repetiții.
1. ”Arlechino moare?” aduce în prim-plan omul zilei de azi, prins în convenţii sociale sufocante, care îşi ascunde identitatea în spatele unor măşti, care aleargă după satisfacţii materiale şi care nu mai ştie cum să se gandească la el însuşi. Dar în egală măsură spectacolul vorbeşte despre Arlechino, eroul anti-erou, cel mai bun dintre noi, ignorat de cele mai multe ori, cel care se va sfârşi luptând să restituie prietenilor săi propriile vieţi.
Mai multe despre ”Arlechino moare?”, puteți citi aici.
2. ”The Bach Files” este despre un detectiv particular caută într-o metropolă, creuzet al tuturor timpurilor, lumilor și posibilităților, o descedentă a marelui compozitor, un suflet ratacit. Un thriller cu accente SF, o poveste tulburătoare despre iubire, frumusete, despre lupta dintre bine și rău, despre căutarea de sine. Un film pe viu, în care actorii, tranformați în imagini alb-negru, se dizolva, se suprapun, supraanimeaza, isi traiesc si isi spun povestea in si peste desenele animate, in cinetica unei imense benzi desenate creata de Octavian Neculai. Un film 2D creat cu elemente 3D vii, teatrale. Un spectacol condus în exclusivitate de muzică.”
Mai multe despre ”The bach Files”, puteți citi aici.
3. “Pescăruşul” nostru vorbeşte despre condiţia fără drept de apel a individului intr-o societate imparţită intre “invingători” şi “invinşi”, despre iubire, ca fundament al existenţei, despre fractura dintre lumea dinlăuntru şi cea de dinafara, despre lupta interioară a individului pentru a rezista. Prezentat intr-o manieră actuală, dinamică şi performantă, cu muzică live originală, momente de fizicalitate, teatru puternic realist psihologic, “PESCĂRUŞUL” este un spectacol despre adevărul acestui moment, şi tocmai acest lucru cred că dăruieşte speranţă. O intalnire extrem de rară intre generaţii, stiluri şi experienţe diferite, distribuţia spectacolului este alcătuită din actori din majoritatea teatrelor bucureştene. Sunt recunoscătoare pentru generozitatea şi talentul colegilor mei, pentru dragostea lor de teatru, pentru inţelegerea lor că impreună putem schimba ceva. Acest an ne-a făcut să devenim o familie şi recomand cu bucurie asemenea experienţe şi altor colegi, după cum recomand cu bucurie pe aceşti colegi publicului. Valoarea acestui spectacol se sprijină in primul rand pe căutare, pe timpul şi energia acordate lui. Teatrul Bulandra, prin directorul său Alexandru Darie, inţelege şi recunoaşte importanţa acestui tip de proiect.
Mai multe despre ”Pescărușul”, puteți citi aici.
4. ”Oscar și Tanti Roz” nu e doar povestea unui copil nedreptățit de soartă, care stă de vorbă cu Dumnezeu; e povestea noastră, a tuturor. Există în textul lui Eric Emmanuel Schmitt un mesaj tulburător: oricare dintre noi poate fi Oscar, dar cu un dram de noroc în plus. Mai multe zile dăruite înseamnă să încerci să te bucuri de viață, indiferent de cum ti-e hărăzită – în chip de premiu ori de pedeapsă – fără a uita totuși să răspândești binele în jurul tău.”
Mai multe despre ”Oscar și Tanti Roz” puteți citi aici.
5. ”Cea mai puternică” e un spectacol despre tăcere şi despre toate lucrurile pe care nu putem şi nu ştim să le spunem, cu toate vorbele din lume. E un spectacol întru adevăr, despre frumuseţea pură, netrucată. Într-un an în care s-a vorbit mult despre feminism, acest spectacol este dedicat bărbaţilor.
Mai multe despre ”Cea mai puternică” puteți citi aici.
6. “Ce caut eu aici?” te bagă în seamă direct, adresându-ţi-se fără menajamente. Te tulbură, îţi cotrobăie prin toate ungherele pe unde ai uitat să ştergi praful, îţi demolează castelele construite pe nisip pentru că pune în faţa unui mare adevăr: dacă nu eşti atent, oricând destinul personajelor poate fi al tău! În teatru, Chris Simion este cunoscută ca un regizor de avangardă. Spectacolele ei reprezintă provocări atât pentru actorii cu care lucrează, cât şi pentru spectatorii care îi prizează poveştile.
Mai multe despre ”Ce caut eu aici?” puteți citi aici.
7. “Omul care mânca lumea” este un spectacol care tratează cu cinism diferite aspecte ale societății contemporane. Datorită presiunilor sociale și personale, personajul principal trece printr-un moment de criză și caută să își recapete identitatea încercând să dea un sens nou vieții sale. Doar că în lumea meritocrației capitularea nu este o opțiunie iar cine îndrăznește să părăsească cursa capitalismului este aruncat din sistem.
Mai multe despre ”Omul care mânca lumea” puteți citi aici.
8. ”Hamlet și noi” este un proiect manifest pentru artă și cultură care își propune să trezească conștientizarea potențialului creator care există în societatea noastră prezentă. Proiectul ”Hamlet și noi” reprezintă o oglindă în primul rând morală, atât de necesară zilelor noastre, având la bază această capodoperă atât de actuală, dinamică și socială – ”Hamlet”, de W. Shakespeare. ”Hamlet și noi” ia forma unui spectacol itinerant, jucat în circuit în case de patrimoniu și clădiri considerate repere în București și din țară, cu scopul de a atrage atenția asupra lor și de a promova astfel patrimoniul cultural autohton. ”Hamlet și noi” este un spectacol-laborator, în care Antoaneta Cojocaru își pune amprenta îmbinând tehnici inovative de arta spectacolului și arta actorului, construind un spectacol puternic, ce traduce într-o manieră contemporană marile teme existențiale dezbătute în opera lui Shakespeare.
“Hamlet și noi” este un spectacol-laborator născut din sensibilitatea extraordinară a actriței Antoaneta Cojocaru. Laboratorul acesta și-a propus să fie o punte între trecut și viitor, trecând prin prezentul nostru atât de tulbure. O pledoarie pentru frumos.”Hamlet și noi ” a adus pe aceeași scenă douăzeci și doi de actori (unii consacrați, ca Adrian Ciobanu, alții încă studenții, ba chiar și unii voluntari din societatea civilă). E o adaptare a profunzimii lui Shakespeare la instrumentele complexe, la zi, ale artei spectacolului. E o minune că toți acești oameni au rămas împreună, oferind din timpul lor unui proiect care s-a născut doar din energia lor. E o minune, dar era o minune necesară. Ce s-a jucat marți înspre noapte în București a fost așezat sub imperiul unei emoții profunde.Acest Hamlet e un spectacol vast, cu proiecții video complexe, un spectacol în care muzica are rolul ei, iar coregrafiile sunt cu totul aparte. Un Hamlet fragil. Ca o vrajă.” Andrei Crăciun
Mai multe despre “Hamlet și noi” puteți citi aici.